Review: Thee uit Sri Lanka

reviewpuritea

Ik ben dol op thee. Zeker nu het kouder wordt is een kopje thee iets waar ik vaak zin in heb. Lekker warm en het liefst met een smaakje. Via Twitter kwam ik in contact met Puritea. Een beginnende webshop die thee uit Sri Lanka importeert en ook verbonden staat met een goed doel. Dat gaf voor mij de doorslag om een review te schrijven.

DSC_0002

Al snel kreeg ik dit super leuke pakket binnen. Wat ziet het er mooi en kwalitatief uit! Jammer genoeg kun je op de foto geen geur over brengen, maar geloof me, door de verpakking heen rook het al zo lekker!

Ik heb als eerste de Ceylon Earl Grey thee geprobeerd (die in de zilveren bus). Dit is een losse thee, dus ik moest het in een thee-ei doen. Geen probleem, die heb ik natuurlijk in huis! De thee rook super lekker. Ook rook ik duidelijk een vleugje sinaasappel. En die proefde ik ook, wat een lekkere frisse smaak gaf. Ook viel mij op dat deze thee een stuk minder donker wordt dan de zakjes thee van de supermarkt. Maar de smaak is er zeker niet minder om!

DSC_0005-small

Zoals je op mijn eerste foto kan zien heb ik nog twee andere theeën ontvangen. Een losse groene thee met granaatappel en een doosje met theezakjes rustgevende thee met o.a. lavendel en munt.
De rustgevende thee heb ik ook al geprobeerd. Zelf hou ik niet zo van munt, ik vind die smaak door bijv. eten en drinken niet echt lekker. Dus deze thee valt (helaas, want oh ik ben dol op relax thee!) niet helemaal in mijn smaak. Maar als je ervan houdt, dan is dit zeker een aanrader! En ook wordt je er lekker rustig van, heerlijk voor het slapen gaan.

De groene thee met granaatappel heb ik nog niet geprobeerd, dat ga ik zeker snel doen! Ik ben wel echt super enthousiast over deze theeën. En ik ben ook verrast door de kwaliteit van de thee. Daarnaast door het kopen van deze thee via Puritea steun je het goede doel Carelanka. Zij zorgen voor betere leefomstandigheden voor gehandicapten in Sri Lanka en hebben verschillende mooie projecten lopen. En dat vind ik ook echt een pluspunt!

 Ben jij ook zo gek op thee en probeer je graag iets nieuws uit?

 

Dit artikel is een samenwerking met Puritea.nl

Advertenties

11 reacties op ‘Review: Thee uit Sri Lanka

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s