De voordelen van ondernemer zijn

time_alone3_free_photo-690x457

Ik ben nu ruim een half jaar ondernemer. Voor mij was dit absoluut een goede keuze. Gezien mijn gezondheid is het werken voor een baas een stuk lastiger. Ik kan beter mijn tijd indelen naar mijn kunnen.
Nu ik dan zo’n halfjaar bezig ben, ben ik er dan ook echt de voordelen van in gaan zien. Ook voor delen voor anderen. Ben je benieuwd wat de voordelen zijn?

  • Zoals ik hierboven eigenlijk al een beetje verklapte, kun je je eigen tijd indelen. In mijn geval is dat extra fijn. Door mijn fibromyalgie kan ik niet altijd 100% gas geven. Door zelf mijn werk en afspraken te kunnen indelen kan ik mij dus eigenlijk aanpassen aan de hoeveelheid klachten die ik heb. Zomers betekend dat voor mij dat ik wat meer werk kan verrichten dan in de winter.
  • Je bent er zeker van dat je doet wat je echt leuk vind. Je gaat namelijk geen onderneming starten in iets wat je niet leuk vind. Dat is dus ook een groot voordeel van ondernemer zijn. Bijvoorbeeld maak je van je hobby je werk.
  • Je kunt werken waar je wilt. Je kunt een eigen kantoor nemen. Je kunt vanuit huis werken. Of met mooi weer vanuit de tuin. Of zelfs buiten de deur op een terrasje of in een café.
  • Je leert veel mensen kennen. Je zit als ondernemer bij een netwerk (of meerdere) waar je nieuwe contacten op kunt doen. Daarnaast kunnen dit ook nog eens jouw klanten worden. Dan wel dat zij iemand kennen die jou nodig heeft. 1+1=3. 😉
  • Je kunt je eigen ‘huisstijl’ maken of laten maken. Iets wat helemaal bij jou en je bedrijf past. Hoe leuk is het om alles in die stijl te hebben? Pennen, notitieboekjes, muismat, website (niet geheel onbelangrijk) en natuurlijk visitekaartjes!
  • Je hebt eigenlijk altijd wel plezier in je werk. En dat is toch wel een belangrijk puntje. Er zijn heel veel mensen die dat niet kunnen zeggen. Onthoud daarom goed dat je wat dat betreft een geluksvogel bent!

Deze punten zijn bij mij absoluut van toepassing. Ik vind ook echt dat ik van geluk mag spreken dat ik deze kans heb gekregen.

Wat voor werk doe jij?

Advertenties

6 reacties op ‘De voordelen van ondernemer zijn

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s