RECENSIE | Sims 4 Uitbreiding ‘Beleef het Samen’

Wie mij best een lange tijd al volgt, weet dat ik mij zeer goed kan vermaken met het spel Sims. Ik heb tot nu toe alle delen gehad en bijna alle uitbreidingen. Nog nooit heb ik hier een recensie over geschreven. Maar nu leek mij dat – met het bestoken op instagram en twitter met foto’s ervan – toch wel eens tijd te worden.

Sims 4

Sims 4 is alweer een tijdje uit. Hoewel ik heel erg moest wennen in het begin, ben ik nu weer – opnieuw – lyrisch en verslaafd. Voor wie het spel niet kent: Het is een simulatiespel waarbij je poppetjes maakt, huizen bouwt en je poppetjes carrière en scholing geeft. Je kunt natuurlijk ook een hele familie beginnen. Dit klinkt zo niet heel spannend, maar door al deze mogelijkheden maak je je eigen verhaal. Op dit moment heb ik een stel waarvan de man des huizes een sportcarrière wil en de vrouw des huizes erg succesvol is in de muziekwereld.

Uitbreidingen

Voor de Sims 4 heb je inmiddels al veel verschillende uitbreidingen. Op het moment heb ik nu 3 uitbreidingen, namelijk: Aan het werk, in de Natuur en sinds kort ook Beleef het Samen. Het zal je niet verassen, maar ik wil nog meer uitbreidingen. Zo staat er onder andere Stedelijk Leven en Uit eten op het lijstje.

Beleef het Samen

Met de uitbreiding Beleef het Samen krijg je als eerst weer een nieuwe stad erbij. Daarnaast kun je ook lid worden van clubs. Zo heb je bijvoorbeeld een club Idolen en Krachtpatsers. Deze clubs organiseren dan weer uitjes. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld je poppetje een relatie krijgt, krijg je sms van je clubleden met felicitaties. Ook krijg je regelmatig uitnodigingen om uit te gaan. Je krijgt met deze uitbreiding dus een druk sociaal leven.

Hier een voorbeeld van mijn eigen club.

Wat vind ik er van?

Ik vind het een hele aanvulling voor de Sims. Je krijgt nog meer een verhaal dan het ‘basic’ Sims-verhaal. Het is natuurlijk maar net hoe gek je het wilt maken. Ook ontdekte ik dat je zelf ook een club kunt maken. Ik dacht eerst dat dit samen met andere Sims-spelers zou zijn, maar dat is het niet. Ik vind dat overigens niet noodzakelijk. Bij het maken van een club kun je je leden aan allerlei voorschriften laten voldoen. Denk aan gedrag, kleding, hobby’s enzovoorts.

Deze uitbreiding is wel prijzig. Ik adviseer je goed rond te kijken, soms verschillen de prijzen. Helaas heb ik hem nog niet tweedehands gespot. Wel vind ik het absoluut het geld waard.

 

Speel jij de Sims? Welke versie heb je?

 

*De afbeeldingen in dit artikel zijn eigen screenshots

Advertenties

5 gedachtes over “RECENSIE | Sims 4 Uitbreiding ‘Beleef het Samen’

  • Simone zegt:

   Mobiel heb ik dan weer niet. Vind het niet leuk dat je echt bepaalde dingen moet doen. Ik vind juist de vrijheid zo leuk aan het spel. Maar als ze dat veranderen ben ik bang dat dat ook een nieuwe verslaving word 🙂

   Like

 1. Saskia zegt:

  Lang geleden dat ik het speelde, heb het echt JAREN gedaan en alle ‘oude’ versies nog boven liggen. Kunnen helaas niet meer op mijn laptop doordat deze de oude versies niet ondersteund. Toch zonde om weg te doen, zeker een stukje nostalgie. Vooral om mijzelf bij mijn toenmalige vlam te zetten en te kijken wat er gebeurde. Ik vond het huizen bouwen & inrichten meestal al leuker dan het spelen, hoewel dat ook zeker voor heel wat uren vermaak heeft gezorgd. Heel erg veel plezier met de Sims 4!

  Like

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s