RECENSIE: De Chirurg – Tess Gerritsen

Het verrast jullie wellicht dat ik een boekrecensie schrijf. Ik sta beter bekend als iemand die niet heel erg graag leest. Maar dit heeft een keerzijde gekregen toen ik ontdekte dat ik boeken in dit genre heel erg interessant vind. Daarnaast moet eens de eerste keer zijn, toch?
Dit boek is het eerste deel van de bekende serie Rizolli & Iles. De tv-serie heb ik zelf nooit gezien, wat voor mij dus in mijn voordeel is. Ik zal namelijk nooit een boek lezen waarvan ik de film of serie al heb gezien. Andersom ook niet, denk ik. Maar laten we beginnen met de recensie, voor ik weer over andere dingen begin 😉 .

Wat staat er op de achterkant?

’s Nachts dringt hij slaapkamers binnen van nietsvermoedende vrouwen. De kranten geven hem al gauw de titel ‘De Chirurg’. De enige hoop voor de politie is dokter Catherine Cordell, het slachtoffer van een bijna identieke misdaad. Jane Rizolli stelt alles in het werk de moordenaar te ontmaskeren. Kan ze Catherine beschermen tegen deze meedogenloze jarger?

Wat vond ik ervan?

Ik ben iemand die een boek moet hebben waarin je vanaf moment één meteen meegesleept wordt. Anders zal ik niet snel verder lezen. Wat wel duidelijk is, is dat dat zeker gelukt is. Anders zou ik deze recensie al niet eens schrijven. Het is een spannend, goed geschreven verhaal. Je wordt er dus helemaal in meegetrokken. De personen in het boek worden ook voldoende omschreven, waardoor je zelf ook een beeld krijgt van bijvoorbeeld hun uiterlijk en karakter. Gelukkig wijd ze hier geen hele hoofdstukken aan, dat is ook helemaal niet nodig.

In het begin van het verhaal heb je nog niet zo door dat uiteindelijk alles om Catherine Cordell draait, maar naar mate je verder in het boek komt, wordt dit steeds duidelijker. Zij is het uiteindelijke doelwit. Wel hebben alle slachtoffers één ding met haar gemeen, en dat is dat ze allemaal verkracht zijn.

Het verhaal word vooral beschreven vanuit de recherche kant. De politie heeft de hoofdrol, waarin Rizolli de enige vrouw is in deze zaak. Daarnaast is het een verhaal met wat medische termen (enkele zijn toegelicht achterin het boek). Zelf vond ik dit niet storend, maar je moet daar wat mee kunnen en het leuk vinden. Ik vond het juist extra interessant, maar dat is heel persoonlijk.
En daarbij is het verhaal ook in geen enkel opzicht voorspellend. Soms denk je dat je weet hoe het gaat lopen, maar je wordt keer op keer weer verrast. Zelfs het einde van het verhaal is verrassend.

Inmiddels ben ik al begonnen in deel 2, De Leerling. Hiervan zal ook en recensie verschijnen.

 

Beoordeling: 4/5

Advertenties

8 gedachtes over “RECENSIE: De Chirurg – Tess Gerritsen

  1. Inge zegt:

    Ik vond dit boek echt steengoed. Eerste boek dat ik van Tess Gerritsen heb gelezen. Nadeel is wel dat de rest van haar boeken tot nu toe beetje tegenvallen, omdat deze zo goed is. E

    Like

  2. Saskia zegt:

    Leuk deze recensie. Ik heb al haar boeken al gelezen en in mijn kast staan. Ook eerst de boeken gelezen dan pas de serie. Is zeker geen slechte serie hoor, kijk het met plezier maar de boeken vind ik toch altijd beter.

    Like

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s