Mijn Droombruiloft | De bruiloft van Sophie met een Italiaans tintje

Gerelateerde afbeelding

Bron

Sophie is alweer twee jaar getrouwd (gefeliciteerd nog!) en ze kijkt er nog met veel plezier terug op deze prachtige dag. Ze trouwden met een Italiaans sfeertje in Nederland. Daarnaast was voorgaand het aanzoek super romantisch. Ben jij ook al zo nieuwsgierig naar hoe haar dag was? Lees dan snel verder!

Wie ben je en hoe is je huidige situatie (alleenstaand, samenwonend, verloofd of al getrouwd)?

Ik ben Sophie, reeds getrouwd. Twee jaar geleden alweer op 20 juni 2015 en wat was het een mooie dag! Intussen hebben we ook net ons eerste kindje gekregen, een prachtige toevoeging aan ons geluk. Als beroep ben ik bruidsfotografe, dus ik kom op de mooiste bruiloften die ik vast mag leggen!

Hoe ben je gevraagd of hoe zou je gevraagd willen worden? Of als je al verloofd of getrouwd bent, hoe ben je gevraagd?

Mijn man (destijds vriend) ontvoerde me en nam me mee naar een ‘wit hotelletje’ in Duitsland. Dat bleek een prachtig kasteel te zijn, een vijfsterrenhotel met een driesterren restaurant. Daar in dat restaurant vroeg hij me ten huwelijk, na de vijfde gang van in totaal negentien gangen! Omdat we allebei heel erg van mooi eten houden, paste dit heel goed bij ons.

Wat voor soort bruiloft wil je? Kies je bijvoorbeeld voor een hele traditionele bruiloft of ga je toch voor wat moderner? En hoe ziet het er dan uit en waarom?

Wij hebben voor een redelijk traditionele bruiloft gekozen. Mijn man sliep de nacht voor de bruiloft in zijn ouderlijk huis en we zagen elkaars trouwkleding pas op de dag zelf. We zijn getrouwd in de Orangerie Elswout in Overveen, een prachtige locatie. We spraken onze zelfgeschreven geloften uit, dat was heel bijzonder om van elkaar te horen waarom we voor elkaar kiezen. Het thema van de bruiloft was Italiaans eten & wijn. Zo bestond mijn bruidsboeket uit lavendel, olijftakken en Italiaanse kruiden zoals rozemarijn en salie. De tafels waren prachtig opgemaakt met wijnflessen als bloemenvaasjes en grote schalen Italiaanse antipasti. Onze huwelijksreis ging ook naar Italie, heerlijk drie weken lang genieten van la dolce vita.

Stiekem droom ik nog wel eens van een écht Italiaanse bruiloft, tussen de wijngaarden in Toscane. Maar dit was een heerlijk Nederlandse dag met Italiaans tintje waarbij al onze dierbaren aanwezig waren.

Wat voor bruidstaart zou jij op je bruiloft graag willen hebben? (incl. smaak!) En mocht je al getrouwd zijn, wat voor taart had je dan?

Ook hier hadden we een Italiaans tintje: Een taart van vanillecake met citroenvulling, afgesmeerd met citroen-limoen botercreme en versierd met lavendel en citroen. Heerlijk fris!

Je mag een bruidsjurk uitzoeken, hoe gaat deze eruit zien? Heb je al een jurk, hoe ziet hij er dan (ongeveer) uit?

Ik wist al jaren: Ik wil een keyhole back. Zo’n mooie open rug in een kanten jurk. Maar in 2014 (toen ik mijn bruidsjurk uit ging zoeken) was dit bijna nog niet beschikbaar. Ik had één droomjurk. Ik heb stad en land afgebeld voor deze jurk en bij één winkel in Nederland was deze beschikbaar. Ik heb wel andere jurken gepast, maar uiteindelijk wist ik gewoon dat dit het was. Tegenwoordig zie je dit soort jurken veel meer en ik blijf er een zwak voor houden.

Welke bloemen mogen absoluut niet ontbreken in jouw bruidsboeket? Of als je al getrouwd bent: Welke bloem was je favoriet in je bruidsboeket?

Lavendel! Ik ben gek op lavendel! Ik had dus een boeket met lavendel, olijftakken en Italiaanse kruiden zoals rozemarijn en salie. Heel bijzonder en helemaal passend bij mij.

Welk liedje zou je graag willen draaien bij de openingsdans en waarom? Of als je al getrouwd bent: welk nummer was bij jullie het nummer van de openingsdans?

We wilden graag een beetje een hip nummer. We hadden een dj mét band, dus we wilden graag daar gebruik van maken. Zo kwamen we op Jubel van Klingande. Een vrolijk nummer met saxofoon, dus dat kon de band perfect spelen. Ze begonnen met een instrumentaal stukje en later viel de dj in met de harde muziek. Toen ging het feest direct los.

Last but not least voor de verloofden en als getrouwden: Welke tip wil jij mee geven aan een bride to be?

Neem op de dag zelf echt even een paar keer de rust om om je heen te kijken. Even écht te genieten. De dag vliegt voorbij, maar probeer af en toe echt even bewust te kijken hoe bijzonder deze dag is!

 

Dankjewel Sophie voor het delen van jouw prachtige dag! Hopelijk is dit voor jou en je man een leuke en mooie manier om er nog eens op terug te kijken. Wil jij ook vertellen over jouw droombruiloft? Schrijf je hier in!

Advertenties

6 gedachtes over “Mijn Droombruiloft | De bruiloft van Sophie met een Italiaans tintje

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s