Trouwen | Voor de eerste keer bruidsjurken passen!

Multiple lace wedding dresses in a rowBron

Ongeveer 3 weken geleden was het zover. Ik zou voor de allereerste keer bruidsjurken gaan passen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet zenuwachtig was. Dus laten we maar eerlijk zijn: ik was best nerveus. Ook dacht ik dat ik niet meteen mijn trouwjurk zou vinden. Ik ben namelijk een kieskeurig meisje (kuch, vrouw), dus ik wilde daarom dan ook op tijd beginnen met deze zoektocht naar dé jurk.

Is zo’n pas-sessie net zoals bij ‘Say yes to the dress’?

Zoals waarschijnlijk veel vrouwen kijk ik vaak Say Yes To The Dress. Ik vind het een heerlijk hersenloos programma. Kopje thee, iets lekkers en lekker kijken. En ondertussen bedenken waarom dat iedereen toch zo snel zijn oordeel klaar heeft over de jurk die de aanstaande bruid aanheeft. Iets waar ik me soms enorm aan kan ergeren. Ik heb dan ook de mensen die ik meenam vriendelijk verzocht geen ‘Say Yes To The Dress’-taferelen te gaan uithalen.

Dat gebeurde gelukkig ook niet. Ik weet natuurlijk ook wel wie ik meeneem. Zulke mensen zou ik namelijk niet eens mee willen nemen. Bij binnenkomst werd natuurlijk wel gevraagd naar wie de gelukkige dame was die de jurken mocht gaan passen. Vol trots zei ik natuurlijk dat ik dat was. We gingen zitten en kregen allemaal wat te drinken en ze besprak mijn wensen en het budget door. Vervolgens ging de mevrouw door de winkel en liet de jurken zien die ze me wilde laten passen. Met mijn goedkeuring werden deze in het pashokje (correctie: paszaal) gehangen.

Passen maar!

Toen er eenmaal 7 jurken hingen, besloten we dat het maar tijd werd om eens wat aan te trekken. En aan mij de keus met welke we zouden beginnen. Ik moet je zeggen, toen ik mezelf voor het eerst (en de 4 jurken daarna) in een bruidsjurk zag dat ik dat héél gek vond. Ik heb namelijk nooit een jurk aan. Geen gewone en al helemaal nog nooit een bruidsjurk. Dus hier moest ik echt heel erg aan wennen. Ik kon het me ook maar moeilijk voorstellen dat ik daadwerkelijk in een trouwjurk zou verschijnen. Maar dat gaat over iets minder dan een jaar toch echt gebeuren.

Bron

En, heb ik mijn jurk daar gevonden?

Ik gok dat jullie allemaal gelijk naar dit stukje zijn gescrolld (ik zou namelijk hetzelfde doen, haha). Jullie willen vast weten of ik daar ook mijn jurk heb gevonden. Maar helaas, ik vond daar niet mijn jurk. En ik zal eerlijk zijn: ik was wel een beetje teleurgesteld. Er was geen één jurk waar ik enigzins een fijn gevoel in/bij had. En dat vond ik niet erg hoopvol.

Een week later had ik alweer ergens anders een afspraak staan. Dat was ook weer een hele andere ervaring. Ik was inmiddels ook gewend aan mezelf met jurk. Dat scheelde al echt een hele hoop. Daarnaast was de tweede jurk die ik aanhad uiteindelijk dé jurk. Hoe hij er uitziet, blijft nog even een jaar lekker geheim (sorry, not sorry!). Dus ik zou zeggen: hou mijn blog in de gaten, over een jaar laat ik hem zien!

Advertenties

8 gedachtes over “Trouwen | Voor de eerste keer bruidsjurken passen!

 1. Amy zegt:

  Ahh super leuk dat je bent gaan passen én dat je zelfs je jurk al gevonden hebt. Het lijkt mij ook best wel spannend om zoiets te gaan doen, het is toch niet iets dat je dagelijks draagt. Ben heel benieuwd naar je keuze!

  Like

 2. Romy zegt:

  Het lijkt mij ook zo’n bijzonder moment om trouwjurken te gaan passen. Gelukkig had je geen Say Yes to the Dress-taferelen, maar ik kan me je frustratie na de eerste passessies wel voorstellen. Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen. Je begrijpt dat ik nu wel héél benieuwd ben welke het is geworden 🙂

  Like

 3. Jasmine Seegers zegt:

  Hi!

  Zelf ben ik ook erg lang bezig geweest met het uitkiezen van de perfecte bruidsjurk, dus ik weet hoe je je voelt haha. Maar leuk om te zien dat ik niet de enige ben en je je jurk hebt gevonden! Hele leuke blog met hele mooie foto’s!

  Like

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s