Er speelt zich een hoop af in mijn hoofd…

computer, desk, email

Net op het moment dat ik weer een goede blogflow had, was deze ook weer snel als sneeuw voor de zon verdwenen. Dit komt niet omdat ik bloggen niet meer leuk vind. Maar er spelen hele andere factoren mee, waardoor er even niet zoveel ruimte voor is. Hoe dat precies zit, vertel ik in dit artikel.

Weer op zoek naar werk

Ik heb het nog niet zo groot bekend gemaakt op mijn blog. Maar mijn werkzaamheden stoppen helaas eind dit jaar. Het was overigens geen verrassing voor me en ik ging zelf het gesprek aan met mijn baas. Ik had al langere tijd niet veel opdrachten op het werk. Verveelde me regelmatig. Daarover maakte ik me steeds meer zorgen. Zou ik wel kunnen blijven? Moet ik toch op zoek naar iets nieuws? Hoe moet het dan verder?

Doordat ik het gesprek met mijn baas aankaartte kwam het antwoord dan ook vrij snel, maar toch niet als verrassing. Ik kon helaas niet blijven. En eerlijk is eerlijk, ik was op die manier ook niet happy met mijn werk. Ik ben op het werk om bezig te zijn, niet om mij te vervelen. Ergens was ik even een soort van opgelucht. Ik wist in elk geval waar ik aan toe zou zijn. Maar al snel volgde onzekerheid. Heb ik wel genoeg ervaring? Vind ik snel een nieuwe baan in dit vakgebied?

Ik ben niet iemand die zo snel bij de pakken neer zal zitten, dus ik besloot er dan ook maar meteen werk van te maken en ging druk op zoek naar werk. Helaas nog geen uitnodiging voor een gesprek gehad. Iets waar ik eigenlijk ook al vanuit ging. En dat klinkt negatief, maar ik noem het liever reëel. Als ik naar mijn cv kijk, is deze – ondanks een flinke mooie upgrade – inhoud gewoon schaars. En wie mijn verleden kent snapt dat. Maar ik wil niet meteen met mijn verleden boven tafel komen. Ik ben gewoon Simone. En hoe dat met mijn cv zit, licht ik liever persoonlijk toe.

Bang voor het zwarte gat

Half december neem ik al mijn vakantiedagen, die ik nog open heb staan, op. Een fijn vooruitzicht, deels. Maar ergens ben ik ook erg bang voor het zwarte gat. Bang voor het – weer opnieuw – heel lang thuis zitten. Die denkmolen is bij mij daardoor dus nog geen moment uit geweest. Wat kan ik doen om niet in een zwart gat terecht te komen? De snelste oplossing: freelancen.

‘Huh, alweer?’ hoor ik je denken. Ik weet het nog niet of ik dat (al) weer ga doen. Ik neem het wel in overweging. Het is zo ontzettend moeilijk om in mijn vakgebied iets te vinden. Laat staan parttime, laat staan met mijn ervaring, laat staan dat mijn cv ergens bovenuit zal springen. Natuurlijk is dit ook al besproken met het UWV. Ze zijn er gelukkig ook achter gekomen dat freelancen in mijn geval wel een optie moet zijn en blijven. Ik kan snel aan het werk als ik wil, maar dan krijg ik een baan waarvan ik zeker niet gelukkig zal worden. Omdat ik misschien al wel een freelance klus heb, maakt de stap tot freelancen wellicht iets makkelijker. Hoewel ik het nog enger dan ooit vind.

Als ik het doe, doe ik het goed

Misschien leg ik de druk voor mezelf veel te hoog. Maar ik wil aan het werk. Freelance of in dienst bij een bedrijf. Eigenlijk vind ik het fijn als ik aan het werk kan blijven en het stil zitten voorkom. Ik ben bang om stil te blijven staan. Voor mijn gevoel heb ik al jaren stilgestaan en nu kan ik vooruit.

Dus als ik als freelancer ga werken wil ik dan ook dat het slaagt. En goed. Ik wil écht werken en klussen hebben. Toffe en uitdagende klussen. Ik wil niet 1 klant, maar zeker een stuk of 4 (afhankelijk van het aantal uur). Onder het mom: Als ik het dan doe, dan wil ik het goed doen. Ik wil zelf mijn boontjes gaan doppen. Ik weet dat ik dat kan, voor 24 uur. Ik ben daar trots op en ik wil gebruik maken van wat ik kan.

En dus

Ik weet verder niet goed wat ik met dit artikel wil bereiken. Ik denk dat ik het even van mij af moest schrijven. Ik loop hier al best een tijd mee rond en het beïnvloed mijn humeur. Soms voel ik me diep ellendig omdat ik het allemaal even niet meer weet en soms voel ik een sprankel hoop en denk ik dat het allemaal wel goed komt. Kortom, mijn hoofd heeft het heel erg druk. Vandaar de stilte.

Ik vind het knap van je als je dit – misschien wel wat onsamenhangend – artikel helemaal hebt gelezen en ik wil je daarvoor dan ook bedanken. ❤

4 reacties op ‘Er speelt zich een hoop af in mijn hoofd…

 1. Logisch dat dit zo in je hoofd blijft zitten en je bezig houdt. Ik zou er ook onzeker bij worden. Fijn dat je duidelijkheid hebt, maar het brengt ook een boel onzekerheid mee. Als de freelance klus een optie is zou ik hem zeker aannemen, wellicht volgen er sneller zulke klussen en kun je daardoor weer ook ervaring opdoen. Succes en sterkte, hopelijk kun je ook af en toe rust vinden.

  Like

 2. Wat rot dat je werk bij je huidige werkgever stopt, maar wel heel dapper dat je de stap naar freelancen gaat maken. Ik vind het heel stoer en mooi dat je zo helder voor jezelf hebt dat je echt een leuke baan wilt hebben en dan maar liever iets minder zekerheid dan dat je werk doet waarin je het niet naar je zin hebt. Ik hoop dat er snel mooie freelanceklussen op je pad komen.

  Like

  1. Dankjewel voor je lieve berichtje! Ik zou overigens ook een reguliere baan aannemen als dat binnen mijn vakgebied valt hoor. Maar mocht dit niet gaan lukken op korte termijn dan is freelancen de volgende stap. 🙂

   Like

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s