GASTBLOG | Blog waar ik het meest trots op ben – door Danielle

Gastblog trots

Er is weer een nieuwe blogger aan de beurt om te vertellen over een artikel waar ze heel trots op is. Bij het lezen van dit artikel ging het water mij wel een beetje in de mond staan. It’s all about chocolate! Nou dat is dus een reden om verder te lezen, toch?

Vertel even in het kort wie je bent?

Mijn naam is Danielle van Schaik. Ik woon vlak bij Utrecht, samen met mijn man en twee dochters. Zolang ik me kan herinneren, ben ik verslaafd aan chocolade. Een andere passie van me is schrijven. Vorig jaar kwam ik op het briljante idee om hier een mooie combinatie van te maken. Choc Check chocoladeblog is het resultaat: een foodblog dat helemaal over chocolade gaat. Reviews van (nieuwe) chocoladerepen, leuke weetjes, chocoladenieuwtjes, shoptips en natuurlijk chocoladerecepten.

Welk artikel maakt jou zo trots en waarom?

De review van Krak chocolade, een Nederlands chocolademerk, is een van mijn favoriete artikelen. Ik heb Mark Schimmel, de chocolademaker, ontmoet en hij is zo enthousiast over zijn werk. Er wordt in Nederland trouwens nog veel meer hele goede chocolade gemaakt, bijvoorbeeld door Mesjokke en The Chocolate Makers. Wat dat betreft zijn we een echt chocoladeland. De Zaanstreek was vroeger al een gebied waar heel veel chocolade werd gemaakt en Amsterdam is nog altijd de grootste cacaohaven ter wereld. Als chocoholic zit je hier dus goed.

Was dit ook een populair artikel op je blog?

Ja, dit artikel is heel veel gelezen. Ik kreeg ook hele leuke reacties op de review, zelfs vanuit de Filipijnen, van de plantage waar de cacaobonen groeien die Mark gebruikte voor zijn chocolade. Iemand heeft het artikel zelfs vertaald in het Engels.

Hoe is dit artikel tot stand gekomen?

Ik ontmoette Mark op het Origin Chocolate Event in Amsterdam. Hij verkocht er natuurlijk zijn chocoladerepen, maar deed ook mee aan de chocolademelkwedstrijd, waarbij het publiek mocht proeven en stemmen. Hij won er de eerste prijs met zijn ‘Drinkchocolade’, gemaakt van cacaobonen uit Mexico. Een terechte winnaar, want het was by far de beste chocolademelk van alle deelnemers. Ik vond het een goede aanleiding om ook de Krak chocoladerepen te testen. En die vond ik eigenlijk nog lekkerder dan de chocolademelk.

Zou je nog eens een soortgelijk artikel schrijven?

Zeker! Ik schrijf vaak over de wat onbekendere chocolademerken, en dan vooral over chocolade die van boon tot reep op de ambachtelijke manier is gemaakt. De chocoladewereld is zoveel groter dan KitKat en Mars, en bean to bar-chocolade is zo ongelooflijk lekker! Bovendien hebben kleinschalige chocolademakers meestal rechtstreeks contact met de cacaoboeren en betalen ze ook meer voor de cacao. Dat is dan weer beter voor de boeren. Niet dat ik geen ‘gewone’ chocolade meer eet hoor. Zo ben ik bijvoorbeeld dol op Lindt en Leonidas. Maar een goede, handgemaakte kwaliteitschocolade zoals Krak, dat is echt genieten.

Welk ander blog zou je even in het zonnetje willen zetten?

Als echte chocoholic ben ik natuurlijk gek op chocoladetaartjes en -toetjes. Het recept voor de Chocolade crumble is dan ook een van mijn favoriete blogartikelen. Hier kun je me ’s nachts voor wakker maken. Lauwwarm is ‘ie het allerlekkerst, met een bolletje vanilleijs, hmmm…..!

 

Danielle, ik wil je heel erg bedanken voor je bijdrage in deze blogreeks. Ik heb nu wel gigantisch veel zin in chocola, haha!

Dit waren de vorige gastblogs in deze reeks:

#1 Blog waar ik het meest trots op ben – door Sara

# 2 Blog waar ik het meest trots op ben – door Janine

Advertenties

2 reacties op ‘GASTBLOG | Blog waar ik het meest trots op ben – door Danielle

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s