Simone gaat voor culinair – Koken met Marley Spoon

Vorige week mocht ik de foodbox van Marley Spoon uitproberen. Wauw, dat vond ik toch wel erg bijzonder. Ik was altijd wel benieuwd naar zo’n foodbox en hoe ik dat zou ervaren. Ik kreeg de dag voor dat ik de foodbox zou ontvangen een smsje waarin stond in welk tijdsbestek ik mijn foodbox zou kunnen ontvangen. Altijd fijn dat hij ook prima op tijd was! Zo nieuwsgierig als ik was, opende ik na de foto’s van hierboven snel de zakken om te kijken wat er allemaal in zat. Het zag er goed uit. Hoe het verder was? Dat lees je in dit artikel.

Toch een beetje lastig

Toen de foodbox kwam, wist ik natuurlijk niet dat ik buikgriep zou krijgen. Ik zat al helemaal in de stress dat ik alles – hoppa – aan de prullenbak kon geven. Gelukkig was ik snel genoeg weer wat op de been en kon ik aan de slag. Ik had twee recepten uitgekozen, namelijk Kroatische Worstjes en Pasta met Chipolataworst. Ik koos voor het eerste recept. Het klaarmaken hiervan zou 40 min. duren. Maar dat was in mijn geval wel langer. Ik ben geen heuze kokin of culinair aangelegd. Daarnaast zou ik zo’n lang recept ook niet snel maken op een doordeweekse dag. Tenzij ik niet zou werken… Dit recept was voor mij dan ook echt een uitdaging en zat ook wel wat frustratie in. Soms begreep ik niet heel goed wat ze bedoelden. Ik hoopte maar dat het zou smaken na al dat zwoegen in de keuken.

Helaas waren alleen de worstjes lekker. De salade, wat ik meer rauwkost vond, vond ik (en vriend) echt niet lekker. We vonden dat er weinig smaak aan zat en met het sausje wat erbij zat probeerden we het lekkerder te maken. Dit recept was dus helaas niet zo’n succes.

Nog een recept te gaan

Poging twee met het pastarecept. Pasta gaat er bij mij eigenlijk altijd wel in, dus ik had goede hoop. Dit recept was dan ook eenvoudig en vlot gemaakt. Wat een verademing was dat! Met zo’n 30 minuutjes was het klaar en het rook al goed. Dat beloofde wat. Het maakte me in elk geval een stuk blijer, zo’n vlug recept.
Na het opscheppen proefde ik een heerlijke smaak. Ja! Hier word ik dus blij van. Een makkelijk recept, maar ZO lekker. Wel was het ontzettend veel en hebben we er maar liefst 2 keer van kunnen eten, wat overigens geen straf was. Dat probleem kom ik trouwens overal tegen, ook in de supermarkt hebben ze zulke grote porties, waar wij makkelijk twee keer van kunnen eten. Soms is dat makkelijk, maar soms ook niet altijd.

Voor herhaling vatbaar?

Nu is de grote vraag of ik nog eens een foodbox zou nemen natuurlijk. En wat ik er van vond. Over het algemeen vond ik het erg leuk om weer eens iets anders te proberen. Ik ben met regelmaat op zoek naar nieuwe recepten, omdat sommige dingen mij al gauw vervelen (ik heb afwisseling nodig in mijn avondeten, jongens 😛 ). Dit zou voor mij een reden kunnen zijn om dus een foodbox abonnement te nemen. Toch heeft het mij niet weten te overtuigen. Het eerste recept was mij écht te ingewikkeld en smaakte niet goed. Ik vind het gewoon zonde om de prullenbak zoveel eten te geven. Daarnaast vond ik het ook te ingewikkeld voor eventjes op een doordeweekse werkdag. Ik ben dan moe en ik wil gewoon iets makkelijks hebben om klaar te maken. Plus, een echte keukenprinses ben ik eigenlijk ook niet. Jammer, maar toch leuk dat ik nu deze ervaring heb!

Q: Heb jij al wel eens een foodbox geprobeerd en hoe vond je dat?

Advertenties

7 gedachtes over “Simone gaat voor culinair – Koken met Marley Spoon

 1. Jenn zegt:

  Leuk! Ik heb een keer de mathijs maaltijdbox mogen proberen, die vond ik ook erg goed. Maar zou het niet snel weer doen eigenlijk. Vriend is een lastige eter, en voor het geld kan ik beter zelf mijn boodschappen doen eigenlijk.

  Like

  • Simone zegt:

   Ja, het is inderdaad niet goedkoop. Voor mij en mijn vriend is het ook lastig om recepten uit te zoeken omdat we niet alles lekker vinden (de ene dat wel maar de ander weer niet enz.)…

   Like

 2. Romy zegt:

  Jammer dat het niet zo’n succes was, omdat je onder andere best wel veel overhield en er veel tijd in het koken ging zitten. Bij mij zijn het vooral de kosten die me ervan weerhouden om zo’n abonnement op een maaltijdbox te nemen. Dan zoek ik liever zelf op Allerhande een recept uit dat ik eventueel aan mijn smaak en hoeveelheden kan aanpassen 🙂

  Like

 3. Saar zegt:

  Neen, nog nooit geprobeerd. Ik denk ook niet dat ik dat snel zou doen. Ik ga liever eens een weekmenu van een site plukken of zoek zelf een recept op dan dat ik een foodbox probeer. Ik ben niet zo van de verrassingen 😛

  Like

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s