NIEUW AVONTUUR | Ik heb (weer) mijn eigen bedrijf!

Heel bewust heb ik dit leuke nieuws eventjes stil gehouden. Ik wilde graag even zelf genieten van het moment en daarbij moest er natuurlijk een hoop geregeld worden. Maar nu het dan officieel is, vertel ik je graag het hele verhaal!

Van hobby naar werk

Het is voor iedereen toch een droom om van je hobby je werk te kunnen maken. Laten we dat maar even voorop stellen. Fotografie is één van mijn grootste hobby’s. Hoewel ik er nooit super veel over vertel. Daar moet maar eens verandering in komen!
Voor wie het niet weet, ben ik lid van een Fotoclub in mijn woonplaats. Elke keer als ik ben geweest heb ik weer zóveel nieuwe ideeën. Heel fijn, zo’n inspirerende club fotografen bij elkaar. Ondanks dat we echt heel erg verschillend fotograferen.

Door mijn hobby wilde ik ook graag mensen fotograferen. Want de bloemetjes en de bijtjes zijn voor mij inmiddels peuleschil. Ik wilde mij graag op iets nieuws richten. In het verleden heb ik ook best vaak fotoshoots gedaan, maar een beetje het geheugen opfrissen is natuurlijk nooit verkeerd.

Fotoshoots

De ene na de andere wilde graag een fotoshoot. Op dat moment had ik nog een baan, dus hield ik het als een hobby. Maar toen mijn contract niet werd verlengd, zag ik natuurlijk kansen.

Ik was natuurlijk al aan het zoeken naar vacatures in mijn vakgebied, maar dat is eigenlijk rampzalig te noemen. Ik zou Simone niet zijn als ik een ander plan bedenk. Dus het leek mij een goed idee om – opnieuw – de sprong in het diepe te wagen.

Doodeng

Ook al weet ik wel redelijk wat het is om te ondernemen, toch vind ik het weer zó spannend. Dit keer ga ik het ook helemaal anders doen. Het wordt namelijk echt een succes. Dat is mijn plan.
Gelukkig krijg ik ook hulp van een businesscoach, die mij hier en daar een schop onder mijn kont kan geven. Want laat ik eerlijk zijn: ik ben soms wel eens wat onzeker.

Wat voor shoots ga ik doen?

Aan de slag als fotograaf is natuurlijk één ding. Maar welke kant ga ik op? Er zijn zoveel mogelijkheden. Ik wil me vooral richten op de consument met fotoshoots op een (buiten)locatie. Bijvoorbeeld met vriendinnen, een zwangerschapsshoot of een newbornshoot.
Ook wil ik het regionaal houden. Ik wil op dit blog niet meer teveel over mijn gezondheid praten, maar dat is wel een reden waarom ik niet door heel het land wil en kan crossen. Zulke fotoshoots waren mij namelijk enorm goed bevallen en gelukkig ook vanaf de andere kant!

Één groot avontuur

Natuurlijk spring ik weer in een enorm avontuur. Om dit uit te spreken is alleen al best spannend, maar ik heb er ook ONGELOOFLIJK veel zin in en ik kijk heel erg uit naar alle fotoshoots die ik mag gaan verzorgen.
En ik zal jullie zeker via hier meenemen in mijn avontuur als ondernemer en mijn tips delen. Want het is natuurlijk nogal wat. Ondernemen moet je niet onderschatten. Maar het is wel héél leuk.

Q: Als jij voor jezelf mocht beginnen en er zijn geen beren op de weg, wat zou je dan willen doen?

9 gedachten over “NIEUW AVONTUUR | Ik heb (weer) mijn eigen bedrijf!”

  1. Heel erg veel succes! Ik ben benieuwd naar je nieuwe avontuur. Mocht ik kunnen, ik deed hetzelfde. Maar ik zou eerst het diploma verder willen behalen. Ik ben nu geen persoon die in een studio wil werken, maar ook liever buiten. Het is eigenlijk wel een stille droom om er ooit mijn bijberoep van te maken, maar momenteel is dat nog niet mogelijk. (en ben ik hiervoor ook veel te onzeker 😉 )

    Like

  2. Wauw, wat een mooie stap! Van harte gefeliciteerd met je eigen bedrijf! Zo gaaf dat je deze stap (opnieuw) hebt gezet en hierin je eigen plan hebt getrokken. Ik wens je heel veel succes toe met je eigen onderneming 🙂

    Like

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s