Één maand ondernemer!

In mijn vorige avontuur schreef ik ook een artikel over dat ik één maand ondernemer was. Het leek me daarom leuk, nu ik weer een nieuw ondernemers avontuur aan ga, om er weer een artikel over te schrijven. Want de tweede keer is nooit hetzelfde als een eerste keer natuurlijk. Hoe gaat het me deze keer af? Dat lees je in dit artikel!

Kleine succesjes

Natuurlijk is mijn bedrijf niet meteen booming, dat zou niet goed zijn. Maar ik zie zeker een stijgende lijn. En dat is heel mooi. Hoewel ik nu ‘vakantie’ heb en het even stil ligt, zijn de eerste shoots voor na mijn vakantie (trouwdag en huwelijksreis) alweer gepland! Het grote verschil is dat ik het nu niet helemaal alleen hoef te doen. Ik heb een fijne businesscoach aan mijn zijde die me hier en daar wat helpt of met ideeën komt. Daar ben ik heel blij mee en was ook iets wat ik in mijn eerste avontuur echt heb gemist.

Andere manier van werken

Ik doe nu en vergelijking met mijn vorige ondernemerschap iets totaal anders. Waar ik toen vooral blogde voor bedrijven of ze erin coachte ben ik nu fotograaf. Die twee dingen zijn niet echt te vergelijken. Maar ik werk nu ook heel anders.

Met mijn vorige bedrijf was ik lid van 2 ondernemersverenigingen, mijn diensten waren dan ook voornamelijk zakelijk. Nu steek ik hier geen geld in, ik vond het toen eigenlijk meer een verplichting dan dat ik het voor mijn lol deed en haalde er weinig uit. Niet per se alleen aan klanten, maar gewoon in het algemeen.

Ook ben ik iets voor mij totaal nieuws gaan doen: doelen stellen. Dit deed ik voorheen inderdaad niet. Maar ik heb toch al aardig wat doelen kunnen afstrepen. Ik heb nu eerst een doelenlijstje voor dit halfjaar gemaakt. Na mijn vakantie ga ik eens kijken wat ik allemaal precies heb gedaan (globaal weet ik er wel een paar) en wat ik nog wil bereiken. Ik was eigenlijk verrast hoe fijn het werkt om met doelen te werken!

Nieuwe plannen maken

In mijn hoofd is het eigenlijk geen vakantie. Ik ben steeds weer aan het nadenken over nieuwe ideeën. Één van die ideeën komt na mijn vakantie dan ook uit. Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken! Ik hoop ook dat ik in ons zonnig oord nog op andere ideeën kom. Er borrelt een hoop, maar het wordt nog niet concreet. Dat komt vanzelf wel, nu heb ik het toch te druk met mijn aankomende bruiloft!

Hoe bevalt het me nu eigenlijk?

Ik vroeg me al snel af waarom ik ooit heb gedacht dat het voor mij beter was in de arbeidsmarkt. Ik voel me nu eindelijk weer echt als een vis in het water. Ook al had ik het er wel naar mijn zin, hier word ik pas echt blij van.
Het bevalt me dus eigenlijk prima en zeker met mijn businesscoach aan mijn zijde wordt het gewoon een succes. Ik ben overtuigd dat het een succes wordt, maar met een beetje hulp gaat dat natuurlijk iets makkelijker.

Advertenties

6 gedachtes over “Één maand ondernemer!

 1. Romy zegt:

  Wat fijn om te horen dat het je tot nu toe goed bevalt om ondernemer te zijn en dat je al shoots op de planning hebt staan 🙂 Supergoed idee, dat doelen stellen! Dat zou ik eigenlijk ook moeten doen voor mijn bedrijfje. Alleen al omdat dat het extra bijzonder maakt als je na een tijdje je doelen weet te behalen 🙂

  Like

  • Simone zegt:

   Doelen stellen werkt echt! Ik geloofde er eerst dus niet zo in. Maar als je ze opschrijft (met het handje) dan wordt het toch wat meer écht en wil je er meer naar streven. Ik gebruik daarvoor een speciaal notitieboekje waarin ik al dat soort dingen opschrijf. Ik kan het je dus zeker aanraden!

   Like

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s