TAG | De creatieve tag!

Ja , dat ben ik!

Ik zag bij Saskia deze super leuke tag voorbij komen. Ik ben natuurlijk best wel creatief en heb al aardig wat creatieve werkjes op mijn naam staan. Maar wat ik allemaal precies maak en doe? Dat vertel ik hier eigenlijk nooit zo uitgebreid. Dus deze tag kwam eigenlijk als geroepen!
Ik neem je mee met deze tag in al mijn creatieve hobbys. Hoop dat je dat leuk vind en je mag deze tag natuurlijk overnemen 🙂 .

Wat maak je vooral?
Eens even kijken waar ik zal beginnen. Ik maak sieraden (hoewel momenteel niet, want al mijn knutselspullen liggen in de opslag. Ja, dat ik dat een goed idee vond begrijp ik eigenlijk ook niet….), diamond painting (dat heb ik hier wel), kaarsen maken, kaarten maken en natuurlijk fotografeer ik ook.

 

Mijn eerste Diamond Painting. Gekocht op AliExpress. Inmiddels al een aantal meer gemaakt. Er liggen nog steeds pioenrozen op mij te wachten om af te maken…

Hoelang ben je al creatief bezig?
Van kinds af aan altijd al creatief geweest. Maar tekenen heb ik nooit gekund. Wat ik wel stom vond, want dat wilde ik ook. Gek genoeg heb ik daar ook na vele pogingen ook nooit meer de moeite voor genomen. Ach, je kan niet overal goed in zijn toch?!

Waar haal ik inspiratie vandaan?
Soms van plaatjes van internet. Dat kan pinterest zijn maar ook instagram. Sieraden hou ik ook wel een beetje de trends in de gaten. Dan pies ik er niet helemaal naast, maar ik blijf wel maken wat ik mooi vind.

Een van de sieraden die ik vorig jaar maakte. Was ook erg in trek in mijn shop destijds.

Grote projecten of kleine werkjes?
Verschilt. Maar ik heb relatief meer kleine projecten dan grote. Ik hou van dingen afmaken, als het te groot is en te lang duurt verlies ik nog wel eens mijn concentratie en laat ik het links liggen.

Zelf bedacht of goed gejat?
Voornamelijk zelf bedacht. Maar ik laat me graag inspireren, zoals ik hierboven ook al schreef. Ik vind het ook leuker om met iets origineels aan te komen.

Pinterest.nl of welke.nl?
Pinterest, die andere site heb ik nog nooit van gehoord.

Een project per keer of alles door elkaar?
Per hobby doe ik meestal 1 project tegelijk. Maar wel alle hobby’s door elkaar. Volg je het nog? 😛

Welk materiaal gebruik ik het liefste?
Voor fotografie mijn Nikon D7200, voor Diamond Painting gewoon de goedkope spullen van Wish of Ali, voor kaarten maken meestal Action, voor kaarsen maken gebruik ik meestal oude kaarsen die ik weer omsmelt.

Sale of presale?
Ehm, ik hou van koopjes. Maar als ik iets wil maken en heb het er voor nodig koop ik het gewoon.

Potlood of stift?
Stift

Lijm of dubbelzijdig tape?
Dubbelzijdige tape (love is voor kaarten maken, want met lijm gaat het papier vaak krom staan).

Knippen of snijden?
Snijden. Ik krijg echt zere handen van (veel) knippen.

Hoe ziet je werkplek eruit?
Op het moment als een bouwput, want ons huis word nog gebouwd natuurlijk haha! Maar straks hoop ik dat ik een leuke plek heb waar ik kan zitten.

Georganiseerd of chaos?
Bij mij is het altijd een chaos (op mijn bureau/tafel) als ik creatief ben.

Eigen kamer of gezamenlijke ruimte?
Ik had eerst een eigen ruimte. Maar dat vond ik toch wat ongezellig, dus in onze nieuwe woning hebben we samen een kamer waar we onze hobby’s kunnen uitvoeren 😀

Genoeg plek of te krap?
Genoeg plek aan het begin, maar wanneer ik bezig ben altijd te krap haha!

Ik heb ook een keer een workshop handlettering gevolgd. Maar tekenen kan ik echt niet. Hoewel ik het wel leuk vond. Maar, niet iets voor mij verder!

Nog wat overige vragen:

Creatieve wens?
Ehm, in welke zin? Ik heb natuurlijk al van een hobby mijn werk gemaakt (fotografie). Dus die wens is al in vervulling gegaan. Ook wil ik na de verhuizing mijn sieradenshopje weer oppakken. Het plan is alleen via Instagram. Gewoon omdat ik het zo leuk vind. Maar het zou wel leuk zijn als dat ook weer zo lekker gaat lopen natuurlijk 🙂 .

Creatieve blunder? 
Die zou ik even niet zo weten. Oh nee! Ik weet nog wel wat haha. Ik begon met kaarsen maken. Super leuk om dat op je gasfornuis te doen. Maar als je dat kaarsvet wilt overgieten moet je wel GOED MIKKEN! Er kwam wat op het aanrecht terecht, wat ik niet had gezien. En toen het eenmaal hard was, kreeg ik het bijna niet weg. Het heeft er super lang op gezeten…

Creatieve tip? 
Ontdek wat je leuk vind en ga er mee aan de slag. Kijk op Instagram of Pinterest voor ideeën. En als je het leuk vind, maak dan ook eens wat voor een ander!

5 gedachten over “TAG | De creatieve tag!

  1. Haha, dat met tekenen heb ik ook, ik ben creatief en visueel ingesteld en nét dat tekenen kan ik niet, zo stom dat dit niet in één pakketje zit 😉 Leuke tag 🙂

    Like

  2. Toffe antwoorden heb je gegeven! Een tag die ik als medecreatieveling heel graag lees! Ik vind het altijd leuk als ik anderen weer met hele andere hobby’s bezig zie dan de mijne. Het zou wat zijn als we allemaal exact hetzelfde maakten. Zelf ben ik wel een tekenaar, ik teken het allerliefst. Ik ben dan weer slecht in handwerk en diamond painting vind ik heel tof om te zien. Maar zelf zou ik het niet volhouden vrees ik. Ik heb altijd het gevoel dat anderen coolere hobby’s hebben dan ik, maar eigenlijk is het geen competitie en moeten we gewoon allemaal doen wat we leuk vinden toch?

    Like

  3. Wat een ontzettend leuke tag. Ik ben zelf ook heel creatief en vind het altijd tof creaties van anderen te zien. Ik ben echter wel iemand die meerdere projecten door elkaar heeft lopen, vind ik vaak juist ook wel lekker.

    Like

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s