Ondernemen 2.0 | Precies 1 jaar ondernemen!

Vandaag precies een jaar geleden heb ik mij dan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wat ging dat jaar snel zeg! Ik heb veel geleerd het afgelopen jaar en ik ben mezelf ook enorm tegengekomen. Dat ondernemen niet over rozen gaat, dat is mij wel bekend. Maar het diepe dal waar ik mij in bevond, vond ik toch wel een beetje eng. Gelukkig is dit allemaal goed gekomen en ga ik weer als een trein.

Wat een ervaring!

Ja jongens en meisjes, ondernemen is me toch wat hoor. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heel erg vet! Maar het is ook een hele ervaring. Zoals ik hier boven al schreef, het gaat absoluut niet over rozen. Het is kei hard werken. Vallen en weer op staan. Nieuwe dingen proberen, waarvan je niet weet hoe het zal uitpakken. Maar ik ben zo blij en dankbaar dat ik deze weg mag bewandelen. Dat ik mezelf professioneel fotograaf mag noemen en andere mensen blij mag maken met een geweldige herinnering die voor eeuwig vast ligt.

Ook heb ik dankzij het ondernemen zoveel leuke mensen leren kennen. Sommige daarvan zijn ook echt vriendinnen geworden. En ik zit in een hele toffe en inspirerende Mastermindgroep. Een groep waarin we elkaar helpen met het ondernemen, om het maar even simpel uit te leggen. Super waardevol en natuurlijk ook enorm gezellig!

Niet alleen maar kommer en kwel

Nu kwam ik misschien wat negatief over. Maar ik wil liever realistisch blijven. Ik heb zelf het ondernemen misschien ook een beetje verbloemd. Maar dat is het gewoon niet. Het is geen hobby, maar mijn werk. Ik moet er mijn brood mee verdienen. En dat is – zeker in het begin – lastiger dan werken bij iemand anders, waar het werk je wordt aangereikt.

Om de eerlijke kant van het ondernemerschap te laten zien ben ik dan ook mijn podcast gestart (ik zou het super leuk vinden als je je abonneert!). Ik deel niet alleen mijn ervaringen en tips, maar ik heb ook al de eerste ondernemer mogen interviewen over een heel interessant onderwerp (soon op de blog!). En dit vond ik echt zó tof, dat ik dat ook zeker vaker ga doen. Ik wil iedereen inspireren met mijn ervaringen en verhaal.

Wat ga ik doen vandaag op deze toch wel speciale dag?

Natuurlijk gaat het werk gewoon door. Ik heb een afspraak staan met een mede-ondernemer om weer even bij te praten hoe het allemaal gaat en onze twee-wekelijkse-doelen te vertellen, zodat we elkaar hieraan kunnen herinneren en steunen waar nodig.

En daarna ga ik lekker genieten van mijn bedrijfs-verjaardag en ga ik taart kopen! IK WIL TAART! Het liefst heel veel, haha. Maar ik ga het in elk geval dus wel een beetje vieren.

Cadeautje voor jou

Ik vind het stom om dit artikel af te sluiten zonder iets leuks. Daarom heb ik ook een cadeautje voor jou.
Boek jij vandaag (31-7-’19) een fotoshoot bij mij? Dan krijg je €10 korting* op je fotoshoot!

Kijk op mijn Insta Story voor de voorwaarden!

3 gedachten over “Ondernemen 2.0 | Precies 1 jaar ondernemen!

  1. Ook hier nog van harte gefeliciteerd! Zo blij dat je het zo fijn hebt met wat je nu doet… Ben ook nog steeds erg blij met mijn zwangerschapsfoto’s<3 Prachtige herinnering.

    Like

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s