Ondernemerspraat #1 | Netwerkstruggles

black Beats wireless headphonesBron afbeelding

Ondernemen, ik vind het en een vak apart en toch zou ik nooit anders meer willen. Het is absoluut een uitdaging om te ondernemen en je moet steeds weer met de winden mee waaien, want niet altijd makkelijk is. En wanneer je dat niet doet, kan dat consequenties opleveren. Kortom, het gaat echt niet over rozen.
Ik vind blogs over ondernemen altijd mega interessant en inspirerend en in het begin blogde ik hier dan ook veel over. Maar ik vond het een te veel bij elkaar geraapt zooitje. Ik wilde alles onder één dak hebben. En daar was ondernemerspraat dan. Deze keer vertel ik je alles over mijn netwerkstruggles.

Netwerken = net werken, toch?

Een veel gehoorde gezegde, maar ik vind netwerken niet altijd net werken. Soms kom je niet verder dan koetjes en kalfjes en niet eens toe aan het gesprek wat je nou écht daadwerkelijk doet (en dat van de ander uiteraard). Ik ben ook niet zo goed in netwerken, denk ik. Hoewel ik prima een praatje kan maken met vreemde mensen (nadat ik even de kat uit de boom heb gekeken), vind ik het lastig om al die verhalen aan te horen. En je hebt ook lang niet met iedereen een ‘klik’, terwijl de ander maar door blijft praten en niet ophoud.

Veel te vroeg

Hier in de buurt heb je dus van die Open Coffee’s. Het staat nog steeds op mijn lijstje zo’n netwerk ochtend te bezoeken, maar het is alleen (voor mij) heel vroeg. En zo vroeg in de ochtend ben ik gewoon niet zo scherp en spraakzaam. Dat vind ik jammer, want zo komt het er eigenlijk nooit van. Toch hoop ik dat ik mezelf er echt een keer naar toe kan slepen, want ik kan er vast waardevolle contacten uithalen.

Ondernemersverenigingen

Dan heb je ook deze categorie nog. Ondernemersverenigingen. Man, man , man, wat kost dat een hoop geld. Ongelooflijk eigenlijk. Ik heb er meermaals naar gekeken, maar die kosten die trek ik gewoon echt niet. Plus dat ik ook eerder een minder geweldige ervaring had met een ondernemersvereniging. Die kostte me eigenlijk alleen maar (veel) geld en leverde me vrijwel niets op. Het is niet alleen geld natuurlijk, maar ook de tijd die je er in steekt. Uiteindelijk is tijd ook geld. In die tijd kan ik ook een klant van dienst zijn bijvoorbeeld.

Als jij ondernemer bent, bezoek jij wel eens netwerkborrels of open coffee’s? Of ben je zelfs lid van een ondernemersvereniging? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

7 gedachten over “Ondernemerspraat #1 | Netwerkstruggles

  1. Ik ga regelmatig naar de netwerkborrels van Zakenvrouwen, kost bijna niets en is zo waardevol. Afgelopen dinsdag ook weer zoveel mensen gesproken en er weer een aantal hele waardevolle contacten aan over gehouden. Aanrader dus!

    Like

  2. Herkenbaar hoor. Ik ben ook niet zo’n ster in netwerken, maar dat komt misschien dan ook omdat ik nog geen goede netwerkborrels heb gevonden. Op de netwerkenbijeenkomsten die ik tot nu toe bezocht heb ontmoette ik vooral mensen die alleen zichzelf wilde ‘verkopen’ en niet geïnteresseerd waren in netwerken en contacten leggen die beide partijen iets op kunnen leveren.

    Like

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s