Review: Oogdruppels voor hooikoorts

Hooikoorts, het is alweer volop aanwezig. Althans bij mij wel. Het lijkt wel of het elk jaar vroeger komt. Nu heb ik niet alleen last van hooikoorts, maar reageer ik op álles wat er door de lucht zweeft (hyperreactiviteit). 
Toch helpen hooikoorts oogdruppels daar (over het algemeen) wel tegen. Maar op zoek naar beter ben je natuurlijk altijd. Dus toen ik de kans kreeg om deze oogdruppels van Similasan te proberen, greep ik hem met beide handen aan.

Oogdruppels zijn toch gewoon oogdruppels?

Ja en nee. Ik gebruik in principe standaard de hooikoorts oogdruppels van Prevalin het hele jaar door (door die hyperreactiviteit kan ik niet zonder, want dat is er altijd). Maar wanneer de pieken weer komen, moet ik altijd zoeken naar een oogdruppel die je vaker dan 2x per dag mag druppelen. Dat is bij deze gelukkig dan ook het geval.

Deze oogdruppels voelen heel zacht aan. En werken best lang door. Maar als het een droge dag is, merk ik toch dat ik na een halve dag (ongeveer) weer moet druppelen. Als ik veel buiten ben, kan dat misschien nog vaker zijn.

Ervaring met Similasan oogdruppels

De hooikoorts oogdruppels van Similasan zijn fijne oogdruppels. Je kunt ze dus vaak gebruiken, wat prettig is als je veel last hebt.
Zelf moest ik even wennen aan de manier van druppelen, maar inmiddels gaat dat prima.

Voor een echt heel goed oordeel, vind ik dat ik het te kort heb gebruikt. Het weer is erg regenachtig geweest, waardoor dit natuurlijk wordt beïnvloed. Maar op het eerste oog (ha ha woordgrap) ben ik tevreden!

Oogdruppels voor computer ogen

Ook mocht ik oogdruppels testen voor computer ogen. Daar was ik ook erg benieuwd naar, want dit kende ik nog niet. In de praktijk heb ik de oogdruppels maar 1x gebruikt. Omdat ik eigenlijk deze helemaal vergeten was dat ik ze had. Maar het werkt wel fijn en verzachtend.

Met mijn werk als fotograaf zit ik natuurlijk veel achter mijn beeldscherm te turen en ook door het zoekertje van mijn camera tuur ik veel. Deze oogdruppels brengen net wat meer rust bij droge ogen door computerwerk en dat is heel fijn. Dus wanneer jij ook veel werkt achter een computer en ook last hebt van droge ogen, kan ik deze zeker aanraden.

Q: Heb jij (veel) last van hooikoorts en wat doe jij er aan?

4 gedachten over “Review: Oogdruppels voor hooikoorts

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s