Ondernemerspraat #3 | Als ondernemen niet over rozen gaat…

camera, filmcamera, fotocameraBron Pexels

Dat ondernemen niet altijd over rozen gaat, zal je wel begrijpen. Het gaat met ups en downs. In sommige branches heb je het minder in de hand hoe je aan klanten komt. Kortom, het is altijd een weg met hobbels en bobbels, bergopwaarts en bergafwaarts.
Op dit moment maak ik echt een down mee. En dat is erg jammer. Maar het is wel zoals het is. Wat er aan de hand is en wat ik met deze lastige situatie ga doen, vertel ik in deze nieuwe Ondernemerspraat.

Het is zo stil

Misschien had ik te veel gehoopt, verwacht… Gewild. Maar nu na de ergste periode van de c-crisis wil het nog helemaal niet lopen. Voor de crisis zat ik in een fijne stijgende lijn. Maar daar gooide een virus roet in het eten. Schrale troost is dat ik zeker niet de enige ondernemer ben. Ik vind het dan ook vreselijk om te zien hoe sommige maar net het hoofd boven water houden.

Dat ik mijn hoofd boven water hou, heb ik echt te danken aan het UWV. Zonder hen had ook ik het niet gered. Dat besef ik mij maar al te goed. Ik heb echt een luxe positie. En toch ben ik op dit moment helemaal niet gelukkig met de huidige situatie.

Nutteloos…

Dat voel ik mij. Ik voel me echt ENORM nutteloos. Ik ben absoluut niet het type dat gaat zitten wachten tot het wel weer gaat lopen. Ik hou van actie in de taxi. Daarom gooide ik nog tijdens de c-crisis het roer om qua manier van werken om meer rust te creëren. Door middel te gaan ondernemen op een manier wat mij veel beter past, in plaats van de goeroe’s te volgen en te kijken hoe anderen het doen. Dat is uitstekend gelukt. Maar het volgende probleem kwam wel om de hoek kijken: ik voel me nutteloos. 
Het enige aan werkzaamheden op dit moment is social media bijhouden en daar de planning voor maken. Daar ben ik hooguit een halve dag mee bezig. Misschien kun je je dan ook wel voorstellen dat ik me in die zin nutteloos voel.

Ik doe graag wat voor een ander

Stil zitten zit dus niet in mijn aard. Nee, ik doe graag wat voor een ander. En als ik daarmee van mijn hobby mijn beroep mag maken is dat echt fantastisch. Maar op dit moment wil het nog niet zo zijn, zoals ik had gehoopt. Ondanks dat ik er al 2 jaar kei hard voor werk. Het gaat nog niet zoals verwacht.
Dus ik heb besloten om naast mijn eigen bedrijf op zoek te gaan naar iets anders. Misschien vrijwilligerswerk of anders betaald werk. Het ligt er een beetje aan wat er op mijn pad komt.

Met deze stap hoop ik me over een tijdje weer nuttig te voelen. Want deze situatie maakt me eerlijk gezegd wel wat ongelukkig. Het is dan ook geen makkelijke stap. Je weet nooit hoe zo iets gaat uitpakken. Maar ik weet wel dat ik het op deze manier niet lang vol houd. Dus het is tijd om even verder te kijken dan alleen mijn bedrijf.

6 gedachten over “Ondernemerspraat #3 | Als ondernemen niet over rozen gaat…”

  1. Vervelend te lezen dat het niet helemaal loopt zoals je hoopt. De situatie van heden dag help daar natuurlijk ook niet lekker in mee. Ik hoop dat er snel weer wat meer schot in de zaak gaat zitten of dat er andere dingen op je pad komen (voor erbij/ernaast..)

    Like

  2. Aww, wat rot om te horen dat je door het virus niet meer de inkomsten hebt waar je op had gehoopt en die je had voor de crisis. Zo heftig voor hoeveel gedoe zo’n stom virus kan zorgen voor veel ondernemers en ook voor jou dus 😦
    Goed dat je zelf het heft in handen hebt genomen door ook op iets anders te reageren. Ik hoop dat er snel een mooie uitdaging op je pad komt waarin je, naast het fotograferen, helemaal je ei kwijt kunt ❤

    Like

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s