Mijn avondroutine | Persoonlijk

Park, Bench, Night, Evening, Fog, Mist, Rain, Raining
Bron

Een avondroutine, ik denk dat we (ongemerkt) er allemaal eentje hebben. Ongemerkt stond tussen haakjes, omdat ik zelf niet zo bewust ben van mijn routine. Maar als ik er over nadenk, dan heb ik wel degelijk een avondroutine. Ik ben ook benieuwd naar jouw avondroutine, dus laat zeker een reactie achter met jouw avondroutine. Nu vertel ik eerst even over het mijne…

Medicijnen…

Dit behoort helaas ook bij mijn avondroutine. Ik moet voor ik ga slapen een aantal medicijnen nemen. Onder andere voor mijn hyper reactiviteit en voor mijn fibromyalgie. En ik neem niet alleen medicijnen, ik moet ook Budgie (hond) medicijnen geven voor zijn levershunt.

Weg met de make-up!

Daarna ga ik naar boven en haal ik als eerst al mijn make-up weg. Druppel ik mijn ogen (voor hooikoorts/droge ogen) en smeer ik mijn gezicht in met een creme. Ik haal mijn haar uit mijn staart en borstel het nog even door.
Ik verdwijn vervolgens in de badkamer om mijn tanden te poetsen. Daarna duik ik mijn bed in…

Hersenloos door social media

Ik weet het, het is niet het beste wat je kunt doen. Maar het gaat hier om mijn avondroutine, dus ik vertel in alle eerlijkheid hier over.
Ik begin dus graag in bed met lekker doelloos nog even door social media scrollen. Echt reacties achterlaten doe ik dan ook niet meer. Gek genoeg vind ik dit gewoon fijn om even te doen.

Blogartikelen lezen

Soms, als ik nog niet moe genoeg ben, dan wil ik nog wel eens de Bloglovin’ app openen om wat blogjes te gaan lezen. Een beetje afhankelijk van mijn stemming wat voor artikelen ik lees.

Telefoon weg en licht uit

Na een half uurtje wat gelezen of doelloos gescrold te hebben, doe ik mijn nachtlampje alvast uit. Meestal lees mijn man nog even wat en dan doezel ik alvast weg. Heerlijk vind ik dat.

Q: Nu jij mijn avondroutine weet, ben ik wel benieuwd wat jouw avondroutine is. Let me know! Misschien inspireer je me nog met betere gewoontes.

PS: Mijn webshop staat sinds vandaag live! Ik vind het leuk als je even een kijkje neemt. ❤

12 gedachten over “Mijn avondroutine | Persoonlijk”

 1. Helaas herkenbaar dat scrollen door social media… Afhankelijk van m’n humeur en hoeveel energie ik nog heb doe ik dat ook nog wel.

  Voor de rest ist hier standaard nog even een half glas water drinken, tanden poetsen en m’n vrouw nog even een nachtkus geven 🙂 En als’t echt moet gaat de iPod mee om nog ff tot rust te komen!

  Like

 2. Medicijnen nemen is niet alleen mijn dagritme maar ook geldt dit voor mij voor het slapen gaan want doe ik het niet dan weet ik wel wat later bij mijn bed zal staan. Ik vermoed dat elk mens wel een eigen avondritme heeft al vertelt men dit niet echt en dat is ook hun goed recht. Na een bepaalde tijd gaat mijn internet op laptop uit en zit ik omdat mijn lichaam dit gaat verlangen voor het slapen gaan dan nog wat bank te hangen. Lichaam komt dan weer tot rust voor dat ik weer mijn bed kussen kust.

  Like

 3. Ik heb een aantal routines maar dit zijn korte. Aangezien ik laat thuis ben en vooral een routine heb met Noa en M. Daarnaast is nu een nieuwe routine geworden om eventjes te lezen voor ik ga slapen ter ontspanning.

  Like

 4. 📍
  Fijn te lezen.
  Hier is dat meestal eerst mijn gezicht wassen ( als ik make-up op had is dat eerst verwijderen) dan tandenpoetsen. Der na ga ik naar boven en dan neem ik eerst mijn pil in. Dan kan ik mijn haar nog eens door en dan doe ik mijn nacht creme op. Eenmaal in bed doe ik dan nog handcreme op. En dan geef ik mijn man nog een nachtbus en dan ga het licht uit.

  Like

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s